Αγροτικά Ιατρεία by Solonas.gr
αρχική σελίδα ιατρική σελιδα

ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Προτεινόμενο βαλιτσάκι επειγόντων

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Αγροτικά Ιατρεία:
Αναζήτηση Αγροτικών Ιατρείων
Διαδικασία
Δικαιολογητικά
Μόρια
Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος
Τρίμηνη Άσκηση
Αγροτικά-F.A.Q.
Οι νέες Υπουργικές Αποφάσεις


Υπουργείο Υγείας
Σελίδα για τα αγροτικά ιατρεία-νέες θέσεις

Πίσω στην Ιατρική μου σελίδα

Αρχική σελίδα
Η διαδικασία του Αγροτικού-www.solonas.gr
Οι πληροφορίες δεν είναι διασταυρωμένες και πολύ πιθανώς να υπάρχουν σοβαρά λάθη.
Εχουν επέλθει μικρές αλλαγές στην παρακάτω διαδικασία. Η Ιστοσελίδα του Αριστοτελείου είναι ενημερωμένη (βλέπε διπλανές συνδέσεις)

Ενημέρωση - Αυγουστος 2003 : Από τον Αύγουστο 2003 υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στην υπηρεσία υπαίθρου με κυριότερη την αναστολή υποχρέωσης εκπλήρωσης του αγροτικού για μετά την ειδικότητα. Λεπτομέρειες μπορεί κανείς να δει στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Το παρακάτω κείμενο σκοπό έχει να βοηθήσει όσους σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης και επιλογής αγροτικού.
Τη δική μου προσπάθεια βοήθησε πάρα πολύ μια ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι άνθρωποι του γραφείου διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια πολύ καλη δουλειά . Σας συνιστώ να επισκεφτείτε αυτήν την ιστοσελίδα. (η οποία μου έδωσε και την ιδέα να κάνω και εγώ κάτι παρόμοιο).
Επίσης ετοίμασα μία σελίδα με όλα τα Κέντρα Υγείας που ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη.
Τα παρακάτω στοιχεία αναφέρονται στη δική μου εμπειρία. Σε άλλες πόλεις εκτός της Αθήνας διαφέρουν σε καποια σημεία.

Τι χαρτιά χρειάζονται:
1)Για υποβολή αίτησης διορισμού ως αγροτικού Ιατρού στο υπουργείο Υγείας
2)Για την Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
3)Για την τρίμηνη εκπαίδευση

Συμβουλές για τη συλλογή των δικαιολογητικών

Πιστοποιητικό υγείας και αρτιμέλειας : (ενημέρωση 9/2006)
Εκδίδεται από την υγειονομική επιτροπή της περιοχής οπου διαμένει κανείς. Όσοι διαμένουν στην Αθήνα χρειάζονται να έχουν μαζί τους μια ακτινογραφία Θώρακα από οποιοδήποτε κρατικό νοσοκομείο (ενδεχομένως και από κέντρο υγείας). Πείτε στο προσωπικό του ακτινολογικού εργαστηρίου το λόγο που τη θέλετε. Αφού βγει η ακτινογραφία θα χρειαστεί και ιατρική γνωμάτευσή της. (Στο Λαικό Νοσοκομείο όπου την έβγαλα, μου έδωσαν στα χέρια την ακτινογραφία και στη συνέχεια την παρέδωσα στη γραμματεία του ακτινολογικού μαζι με μια φωτογραφία μου προκειμένου να γίνει ιατρική γνωμάτευση από ακτινολόγο. Στη συνέχεια η γραμματέας μου υπέδειξε ένα γραφείο όπου σφραγίστηκε το χαρτι της γνωμάτευσης.)
Επίσης θα χρειαστείτε γνωμάτευση παθολόγου από κρατικό νοσοκομείο ή ΙΚΑ (ότι "είναι υγιής" ή κάτι σχετικό). Σε άλλες περιοχές της Αττικής ή της Ελλάδας ενδεχομένως να χρειαστείτε και άλλες εξετάσεις όπως γεν. ούρων, γεν. αίματος ή γνωμάτευση ιατρών άλλων ειδικοτήτων (π.χ. καρδιολόγου ή ψυχιάτρου)

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πάτε στην Υγειονομική Επιτροπη, Αχαρνών 96, 1ος ορ. - γρ.1 (όσοι μένουν στην Αθήνα) για να καταθέσετε τα χαρτιά για εκδοση πιστοποιητικού υγείας και να προγραμματιστεί ημερομηνία παραλαβής του πιστοποιητικού από την υγειονομική επιτροπή. Καλό είναι να έχετε μιλήσει προηγουμένως με κάποιον υπάλληλο για να σας ενημερώσει για τις ημέρες που γίνονται αυτές οι διαδικασίες (Δε γίνονται κάθε μέρα και ενδεχομένως το καλοκαίρι κάποια περίοδο δε γίνονται καθόλου).
Θα χρειαστείτε, μια φωτογραφία για το πιστοποιητικό υγείας , μια φωτοτυπία ταυτότητας (όχι επικυρωμένη), την ακτινογραφία γνωματευμένη με φωτογραφία και τη γνωμάτευση του παθολόγου. Επίσης θα καταθέσετε υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνετε τη διεύθυνση κατοικίας σας (πρέπει να είναι στη γεωγραφική κάλυψη της συγκεκριμένης επιτροπής)
Το μόνο που μένει είναι να προσέλθετε την προγραμματισμένη ημερομηνία με την ταυτότητα για να παραλάβετε από την υγειονομική επιτροπή το πιστοποιητικό υγείας.
Η διαδικασία αυτή ενδεχομένως διαφέρει στις υγειονομικές επιτροπές άλλων περιοχών.

Ανανέωση της αναβολής στράτευσης και Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α
Θα το βγάλετε από το Στρατολογικό γραφείο που ανήκετε.
Θα χρειαστεiτε ένα πιστοποιητικό από την γραμματεία της Ιατρικής για την στρατολογία . Καλό είναι να έχετε συνενοηθεί από πριν με το στρατολογικό γραφείο για το τι ακριβώς θέλουν να γράφει το πιστοποιητικό αυτό . Αν έχετε ήδη στα χέρια σας αντίγραφο πτυχίου καλό είναι να το έχετε και αυτό μαζί σας. Επίσης μην ξεχάσετε ταυτότητα και το χαρτί της αναβολής.
Η εντύπωση που μου έμεινε από την διαδικασία αυτή ήταν η εξής:
Στην πραγματικότητα δεν χορηγούν νέα αναβολή αλλά απλώς διατηρούν την ισχύ της παλιάς αναβολής μέχρι να λήξει. Άρα σε όσους δε μενει αρκετός χρόνος αναβολής για την ολοκλήρωση του αγροτικού ισως πρέπει να βρουν κάποιον τρόπο να ανανεώσουν την αναβολή τους (π.χ. μεταπτυχιακά). (στους υπολογισμούς σας λάβετε υπόψη και το γεγονός ότι θα έχετε 2-3 μήνες επιπλέον από τη λήξη της αναβολής μεχρι τη στράτευση) Επίσης όπως κάταλαβα, δεν είναι απαραίτητο να έχει ορκιστεί κανείς για να κάνει αυτές τις διαδικασίες. Αρκεί να έχει περάσει όλα τα μαθηματα, να έχουν περαστεί στη γραμματεία και να φέρει από τη γραμματεία πιστοποιητικό όπου να φαίνεται η ημερομηνία επιτυχίας του τελευταίου μαθήματος. Καλύτερα όμως συζητείστε για όλα αυτά στο στρατολογικό γραφείο (σημ. στο στρατολογικό γραφείο του Ρουφ ήταν πολύ ευγενικοί και αρκετά κατατοπιστικοί)
Ίσως χρειαστούν 5-7 ημέρες για την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού.
Μη ξεχάσετε να πάρετε και 2-3 επικυρωμένα αντίγραφα από το στρατολογικό γραφείο.

Αντίγραφο ποινικού μητρώου τύπου Α
Στην Αθήνα βγαίνει από την αρμόδια υπηρεσία στην οδό Πριγκηπονήσων(προέκταση Ευελπίδων) και Τσαλδάρη. Μπορείτε να πάτε εκεί με το τρόλει 15 το λεωφορείο 224 και το 140 (προς Πολύγωνο) Ωρες 9-13 Χρόνος αναμονής: μια εβδομάδα.
Θα χρειαστείτε ένα για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ένα για την υποβολη αίτησης για αγροτικό στο υπουργείο, και δύο για την τρίμηνη άσκηση.
Δε χρειάζονται χαρτόσημα παρά μόνο να συμπληρώσετε μια αίτηση που θα πάρετε επιτόπου. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταθέσει την αίτηση και να παραλάβει το αντίγραφο του ποινικού μητρώου αρκεί να έχει την ταυτότητά σας. Προσέξτε να είναι σωστα γραμμένα τα στοιχεία σας στο χαρτί που θα σας δώσουν. Επίσης μπορείτε να κάνετε την αίτηση τηλεφωνικά στο 1502 και να το παραλάβετε σύντομα στο σπίτι σας με μικρό κόστος.
Έξω από το κτίριο της υπηρεσίας κάποιοι θα προσφερθούν (με το αζημίωτο) να γράψουν την αίτηση για σας . Φυσικά δε χρειάζετε να δεχτείτε.
Ενημέρωση 9/2006 : Το δικαιολογητικό αυτό αναζητείται πλέον υπηρεσιακά από το υπουργείο. Δε γνωρίζω αν το ίδιο ισχύει για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και την τρίμηνη άσκηση

Πιστοποιητικό Εισαγγελίας.
Παράλληλα με το ποινικό μητρώο μπορείτε να βγάλετε και το πιστοποιητικό εισαγγελίας (θα το χρεαστείτε για την τρίμηνη ασκηση)
Θα πάτε στο κτίριο της εισαγγελίας στα δικαστηρια της Ευελπίδων (ίδια λεωφορία και ώρες με ποινικό μητρώο) Χρόνος αναμονής 4 ημερες. Θα χρειαστείτε ταυτότητα και ορισμένα χαρτόσημα και μεγαρόσημα τα οποία θα βρείτε από πωλητές μέσα στο κτίριο της εισαγγελίας (550 δρχ) Οποιοσδήποτε μπορεί να καταθέσει την αίτηση αρκεί να έχει την ταυτότητά σας. Για την παραλαβή δε χρειάζεται ταυτότητα.

Πιστοποιητικό γεννήσεως με το δημοτολόγιό του
Θα το πάρετε από το δήμο που ανήκετε. Συνήθως το παίρνετε σε λίγα λεπτά. Χρειάζεστε την ταυτότητά σας . Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει το πιστοποιητικό αρκεί να έχει την ταυτότητά σας

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (ή το χαρτάκι της κατάθεσης αίτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το πρωτόκολλο)
Εγώ ως κάτοικος Αθήνας έκανα την αίτηση στα κτίρια του υγειονομικού (Αλεξανδρας 192, 3ο κτίριο, Αμπελόκηποι).
Θα χρειαστείτε αντίγραφο πτυχίου, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α, Αντίγραφο ποινικού μητρώου τύπου Α , πιστοποιητικό γέννησης, επικυρωμένη φωτοτυπία πρώτης σελίδας και τελευταίας ψηφοφορίας εκλογικόυ βιβλιαρίου (ή βεβαίωση εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους) πιστοποιητικό αγαμίας (; ή γάμου;;;;) από τον Παπά της ενορίας σας (μόνο για γυναίκες), 2 φωτογραφίες , παράβολο Δημοσίου Ταμείου 2600 δρχ, Παράβολο χαρτοσήμου 10000δρχ. και ένα ντοσίε με λαστιχάκι
Το χαρτάκι κατάθεσης της αίτησης που θα σας δώσουν θα το χρησιμοποιήσετε αντί της άδειας ασκήσεως επαγγελματος όταν θα κάνετε αίτηση για αγροτικό


Εργασίες που θα γίνουν στο Δημόσιο Ταμείο (εφορία)
Υπεύθυνη δήλωση "οτι δεν διατηρεί ιατρείο"
Παράβολο Χαρτοσήμου 10000 δρχ
Παράβολο Δημοσίου Ταμείου 2600 δρχ
Ενδεχομένως επικύρωση φωτοαντιγράφων

Επικύρωση φωτοαντιγράφων
Μπορεί να γiνει στην Αστυνομία, στο υπουργείο υγείας (γραφ.3)(δωρεάν) , και ενδεχομένως σε πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες

Επικυρωμένο αντiγραφο
Α) πιστοποιητικού υγείας (x1 για την τρίμηνη άσκηση) . Για την υποβολή αίτησης αγροτικού στο Υπουργείο χρειάζεται το πρωτότυπο)
Β) πρώτης σελίδας εκλογικού βιβλιαρίου και τελευταίας ψηφοφορίας
Γ) Πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης x2-3 (υπουργείο, τρίμηνη ασκηση και για να κρατήσετε και για σας) . Για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χρειάζεται το πρωτότυπο)
Δ) απλή (όχι επικυρωμένη) φωτοτυπία ταυτότητας (μου χρειάστηκε για το πιστοποιητικό υγείας)

Φωτογραφίες
1 για την ακτινογραφία
1 για το πιστοποιητικό υγείας
2 για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
+μερικές ακόμα που θα χρειαστούν αργότερα

Υπεύθυνες δηλώσεις
2 για την εφορία
1 για το πιστοποιητικό υγείας

Solonas.gr - 2001Μπορείτε να αντιγράψετε στο word τη σελίδα αυτή και να την εκτυπώσετε. Επιλέξτε το κείμενο => copy -->word => paste